2012. május 3., csütörtök

kutya-krónika

No, van egy jó kis bemaradásom, mert a blöki érkezése erősen megborította a napirendet itten.
A kutya hivatalos neve végül Muki lett (az is meglehet, hogy Mukki, mindenki másképp ejti) ami a nasságos úr szerint tök finnes név. Megkerestem és jééé tényleg; a mukki finnül van, és azt jelenti: puha. Hihi. Jó derültünk rajta.

A kutya akklimatizálódik & marha eleven. Kezdi birtokba venni a területet, már elmerészkedik a kapuig. Nem sír sosem, pedig fel voltunk készülve, hogy állandóan sírórohamokat fog kapni,mint a malamut annak idején. Nem is ugat, csak néha morog, viszont annyit eszik, mint egy ló. Nem tudom hogy fér bele ennyi kaja, hiszen olyan kicsi mint egy plüssjáték & a súlya is annyi kábé. A napirendje nagyjából annyi, hogy 1 óra ébrenlét & rosszalkodás után alszik másfelet. A szobatisztaság nem mond neki a világon semmit, szal takarítunk mint a veszett fene. Azt olvastam, hogy 8 hetes kor előtt kár is vele próbálkozni, mert úgysem érti mit akarunk... Hát majd meglátjuk.

A boszorkány még sosem látott kutyát akcióban, főleg nem bolond kis kölyköt, na aztán hatalmasak az elvárásai, alig bírjuk kibeszélni a fejéből, hogy a kutya még kisbaba, akivel nem lehet semmit kezdeni & akinél már az is nagy haladás, ha megrázza a csörgőt... A Mukinál meg az a haladás, hogy nagy morgások között tépi a játékait negyed órán keresztül, amúgy meg csak rohangászik & hempereg... Tegnap este már pityergett a boszorkány, hogy a kutyi őt nem is szereti, na ekkor hosszú vigasztalás következett, ismert kisbabák példaként való emlegetésével :-)
Azt hiszem megnyugodott, mert reggel már csak úgy spurizott a kutyát simogatni & vihogott, hogyan akarja kikötni a nasságos úr cipőfűzőjét :-D

Szóval ez a helyzet. Ha beáll egy stabil (vagy ettől stabilabb) napirend, majd jövök.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése