2013. december 20., péntek

a szimpatikus futár esete

Nos, ott kezdem, hogy lövésem sincs mi magyarul a sparkling wine. Minden más - általam beszélt - nyelven tudom, csak magyarul nem... Na mindegy. Olyan mint a pezsgő, azaz champagne, csak mégsem, mert attól azért jóval gyengébb minőségű és olcsóbb. Kaptunk az egyik olasz cégtől egy kartonnal, igen puccos üvegben voltak, hehe, szóval tuti hogy nem Dom Pérignon, azokat nem osztogatják csak úgy, kartonszámra :-DDDDD Nem kóstoltuk, mert már ránézésre eldöntöttük hogy nem ízlene, hát szépen elkezdtük elajándékozni. Még egy utolsó maradt belőle a kamrában, aminek ma igen jó hasznát vettem.

Az úgy volt, hogy a komaasszony kitalálta a tutit karácsonyi ajándékügyben, hogy küldje el a csomagot a keresztlányának. Mivel ő odakinn van Németországban, a boszorkány meg idehaza a faluban, hát úgy oldotta meg az egész ügyet, hogy itteni weboldalról rendelte meg a törpe szíve vágyát, egy nagy kerekű, kormányról fékezhető rollert.
Ma hozta a futár, szépen hív előtte, ahogy az lenni szokott: viszek egy csomagocskát, hol találom meg Önt? Mondom a megadott címen, aszongya 10 perc és ott vagyok, akárhány euró lesz.
Gondolkodtam, mi a bánatot rendeltem én ennyi pénzért, de mondom semmit. A komaasszony meg már szólt, hogy ma vagy hétfőn kézbesítik a csomagot, előre ki van fizetve, csak vegyem át & csomagoljam majd be a fa alá. Hívom őt azonnal, hogy valószínűleg a rollert hozza a futár, vegyem-e át, ennyi meg amannyi pénz. Aszongya neeee, mert ő már átutalta az összeget. Mondom okés, akkor nem veszem át, majd kinyomozzuk mi a helyzet.

Igen szimpatikus, mosolygós futár gyerek jött a rollerrel, mondom neki hogy nem fogom átvenni, mert a csomag utánvéttel van, viszont ami a csomagban van, már ki van fizetve átutalással. Nézett egyet, aztán azt mondja: akkor hívják föl a céget, ahonnan rendelték, mert lehet a diszpécserszolgálatnál is módosítani a kézbesítési feltételeket. Hogy olyan kábé fél óra alatt ér vissza, akkor odaadná, mert addig megjárja a környékbeli falvakat. Mondom okés, megpróbáljuk, de nem bízom én az ilyesmiben. Azt válaszolja erre: hát egy próbát megér, mert hétfőn nem kézbesítünk ide, már csak ünnepek után. Mondom köszönöm szépen, majd meglátjuk mi lesz.

Ezután bazi lázas telefonálgatás kezdődött, hívtam a komaasszonyt, ő meg hívta a céget ahonnan a rollert rendelte, azok hívták a UPS diszpécserét, az a futár gyereket, végül a futár engem, hogy módosították a kézbesítést, 10 perc és újra itt van. Óóó mondom nagyon köszi.
Ennél a pontnál jött a képbe az ajándék olasz sparkling wine, hogy én azt odaadom a futárnak, mert hát milyen marha aranyos volt, azonnal mondta mit hogyan csináljak. Ha nem izgatta volna a dolog, hát behagyítja a rollert az ótóba, aztán viszlát, majd kihozza máskor... És még nem is utánvéttel lett így a csomag, most hogy adjak neki borravalót? Ehhhh. Akkor adok egy üveget, olyan dumával hogy ezt fogadja el tőlem a kedvességéért, vagy valami hasonló.
Nomármost, szerintem ember még így nem örült valaminek, mint ez a kedves kis srác a sparkling wine-nak. Talán a boszorkány lesz pár nap múlva ilyen gyerekesen elragadtatva, de talán még ő se, mert hát ő alapból számít az ajándékokra, a futár gyerek meg nem számított semmire. Először talán egy kis borravalóra, na de másodszor már arra se... :-D

Ettől a kis intermezzótól ma egész nap baromi jó kedvem van, pedig amúgy ritka gyalázatos nap volt! :-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése