2012. július 8., vasárnap

ördög és pokol

... akarom mondani ördög és medve!
Itt látták ugyanis az átkozottat, 2 napja, a mi erdőnk szélén. Igaz, az ellenkező oldalán az erdőnek, na de miből tart a medvének 5 km-t ballagnia a sűrűben... Egy bácsi látta, aki estefelé a paradicsomot öntözte a kertben, aztán egyszer csak ott figyelt a kerítésen túli réten a medve. Mire bement a telefonért & visszament a kiskertbe, a mackó eltűnt. Mivel a rét az erdő szélén van, hát nagy a valószínűsége, hogy itt rejtőzik mostanában. Jaj.

Tegnapelőtt voltunk Visegrádon, kicsit körülnézni a kirakodóvásárban, aztán istenien bevásároltunk :-DDDDD Vettem egy tiszta bőr szandált, egy bocskorkészítőtől vagy kijafenétől, a nasságos úr meg egy 40 literes bográcsot, családilag pedig egy szép nagy csontozókést. Tegnap teszteltük a bográcsot is, a kést is, a szandált is. A bográcsban borjúpörköltet főztünk a haveroknak, jó kis részegedős buli volt, de a Mukk egy idő után elunta a mókát-kacagást, hát elmentem vele sétálni (a szandálban). Hová? Hát az erdőbe, hová máshova. Az esett a legközelebb a bográcsozás színhelyéhez. Olyan erdőgazdasági úton mentünk, amerre talán csak egyszer jártam, úgy rémlett hogy egy tisztásba fut bele, ahonnan fel lehet kerülni a turistaösvényre. Úgy terveztem, hogy elballagunk a tisztásig, megnézni honnan indul pontosan felfelé az út.
Hát nem jutottunk el odáig, pont az átok medve miatt, mert nem vagyok egy magam alá pisilős fajta, az biztos, na de minden bokor mögött a medvét láttam, aztán egy idő után feladtam az árnyékhárcot :-DDDDD B.....a meg!

Amikor visszaértünk, a Jancsi bácsi (megrögzött vadász, aki a tévében is csak a Vaddisznóhajtás 3. DVD-t nézi oda-vissza, mert sokkal jobb mint a Vaddisznóhajtás 2.) azonnal megnyugtatott, hogy ő az én helyemben inkább a vaddisznóktól félne, amiből rengeteg van & nagyon buta állatok. Nem olyan intelligensek mint a medve. Hogy azok szerinte gond nélkül támadnának & öklelnének, a medve meg csak rohan fejvesztve... Hát jó. Valószínű, hogy igaza van. Jókat röhögtünk a vaddisznókon, mert aszongya a Jancsi bácsi, hogy a múltkor nézett egy dokumentumfilmet, ahol bennszülöttek vadásztak vaddisznókra valahol Pápua Új-Guineán. Aztán mentek nagy botokkal, hopp egy vaddisznó, hopp jól fejbeverték a bottal, aztán már sütötték is nyárson ott helyben :-DDDDD Mondja a Jancsi bácsi: na ezt próbálnák meg a mi vaddisznóinkkal! Múltkor is a Józsi eltalált egyet a lesről, de csak megsebesítette, hát addig rohant fejjel a lesnek, míg le nem lőtték valahogyan. Hogy alig mertek lemászni, amikor meg már kimúlt, hát mind agyon volt törve a feje a hügyének, ahogy azzal rohant a támasztófának vagy 50x.

A kutyát is megbeszéltük, mert a Jancsi bácsi azonnal felismerte, hogy a Mukk vadászkutya :-DDDD Aszongya: jééé emmeg itten vadászkutya, benne van a vadászkutyás könyvemben is! Mondom igen, az. Hogy nézze meg, azért ilyen a farka, mert azt fogták meg, amikor kihúzták a kutyát kotorékból. Jancsi bácsi rögtön elkapta a Mukk farkát, jól meghúzta, az meg nézett igen bambán, mi történik most. De még csak nem is nyüszített, hát tényleg nem fáj neki... :-DDDDD Mondom a Jancsi bácsinak: borzra vadásztak vele. Úgy tenyésztették, hogy bezárták egy ketrecbe egy borzzal, és ha a kutya túlélte, akkor szaporodhatott. A Jancsi bácsi hümmögött: a borz az kurva állat, nehéz megharapni, mert nincs rajta fogás. Jó kutya ez. Kis idő múlva:
- Mamaaaaa, veszünk mi is egy ilyen kutyát? Borzra lehet vele vadászni!
(A mama válaszát nem írom le, mert nem szalonképes. Hihihi.)
Azután még sokat játszott a kutyával, végül azt mondta teljesen komolyan:
- Én azért a kotorékba nem engedném be. Rühöt kapna. Mocskos koszos állatok a rókák!

:-DDDDDDDDDDDDDDDDD

Zenei aláfestésnek pedig legyen ez: Visegrádon láttuk őket pénteken & nagyon tudnak! :-))))))))))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése