2012. május 23., szerda

hol az összefüggés?

... mert van ám! :-DDDDD

Nomármost, aki síelt a 80-as években a Magas-Tátrában, az ezer százalék hogy látott ott nem kevés Sulov márkájú, jajdenagyonbrutálisrossz sílécet, esetleg maga is ilyenen siklott lefelé... Hát izééé, a kezdet kezdetén én is ilyenen tanultam, amin volt ugye a G30 elnevezésű kötés, amin nem volt fék, ellenben az egész lekapcsolódott már a legkisebb buckán is... Lehetett miatta akkorát esni, mint az ólajtó, de nem is ez volt a legrosszabb az egészben, hanem az, hogy az ecceriek kitalálták, hogy a fék nélkül száguldó elszabadult lécet úgy lehet a leghatásosabban lefékezni, ha egy bőrszíjjal rákötik a bokára. Szal a lekapcsolódott kötés miatt éppen esésben lévő síző garantált térdtörést is szenvedett, a qwwwwa kötésnek köszönhetően, pedig a Sulov lécek nem éppen a csillagközi sebességükről voltak híresek... Tudom miről beszélek, így csesztem el örökre a térdszalagot a jobb lábamban, hehe, nem is vicces.
Visszatérve a Sulov lécekhez, ami ugye Csehszlovák gyártmány vóóót, de a Szlovák oldalon gyártották, egy Súlov nevezetű falucskában, ami egyébként mesehely, a sziklái miatt.
Hát ide készülünk pénteken, itt az összefüggés, miért is nosztalgiázok az egyszer volt térdszalagom miatt... :-DDDDD
Azt hiszem holnap nézek még egy időjárás-előrejelzést, aztán foglalok szállást, a szikláiról & síléceiről híres faluban :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése